Menü

Fejlesztés a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 projekt keretében a POLYAX Kft.-nél

Értesítjük Tisztelt Régi és Leendő Partnereinket, hogy a Széchényi Terv Plusz, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívás feltételeinek eleget téve cégünk projektfinanszírozási támogatásban részesült.

www.palyazat.gov.hu

Projekt címe: Fejlesztés a GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 projekt keretében a POLYAX Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 241 161 687 Ft, feltételesen vissza nem térítendő támogatás

A támogatás mértéke: 55%

Projekt bemutatása:

A fenntarthatóság és energiatakarékosság napjainkban egyre inkább előtérbe kerül. A fejlesztés által lehetőség nyílik az Európa és világszerte egyre nagyobb problémát jelentő energiahiány,- és energiaárak növekedésének kivédésére. A napelem rendszer kiépítésével csökkenthetőek az üzem fenntartásához kapcsolódó költségek.

A pályázat keretében beszerzésre kerülő tárcsás darabológép az eddigieknél gyorsabb, hatékonyabb darabolást tesz lehetővé. Automata berendezés lévén a gépkezelő több berendezést is tud egyidejűleg működtetni. Több - jelenleg mintázási státuszban lévő - szériális mennyiségű alkatrész vágását teszi lehetővé. A gyártási folyamat első lépése. A géppark növekedésével elengedhetetlen a darabolási kapacitás növekedése, mely kb. + 40% az eddigiekhez képest.

Az újonnan beszerzésre kerülő fronteszterga korszerű, modern, automata adagolással felszerelt gép, mely által csökken a mellékidő. Magas szintű reprodukálhatóság valósítható meg vele. A legmodernebb technológiával ellátott gép, mely segítségével biztosíthatjuk versenyképességünket a piacon.

A precíziós CNC esztergagép korszerű, precíz technológiájának köszönhetően a selejt arány és a karbantartási költségek csökkenése várható. Mely által cégünk növelni tudja a termelékenységét, az egységnyi idő alatt legyártott alkatrészek számát.

A már meglévő kemencés hőkezelő üzem bővítéseként egy nitridáló kemence kerül beépítésre, ezzel lehetővé téve a teljes hőkezelési folyamat megvalósítását.

Precíziós alkatrészmegmunkálás lévén a géppark növekedésével elengedhetetlen a gyártás folyamatos kontrolálása. A beszerzésre kerülő optikai mérőgép segítségével optimalizálhatóak a szakképzett minőségellenőr dolgozók napi feladatai és csökkenthetőek a selejtarányok, költségek.

A gyártás során keletkező forgács hatékony rakodása érdekében kotró-rakodógép kerül beszerzésre, amely elősegíti a gyártási folyamatok hatékonyságának növelését.

A pályázat keretein belül megvalósításra kerül egy soft skill képzés, mely célja a vállalti kommunikáció minőségének és hatékonyságának fejlesztése. Továbbá a szervezeti struktúra és folyamatok optimalizálása érdekében tanácsadás történik szakértői szolgáltatás keretében.

Céljaink között szerepel a tervezett beruházás megvalósítása által többek között a hozzáadott érték növelése és a már meglévő vevői kör kibővítése, a korábban alvállalkozói szolgáltatást igénylő műveletek házon belül történő végzése, illetve az energia költségek csökkentése a fenntarthatóság és az energiatakarékosság mellett.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
POLYAX Alkatrészgyártó Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 8000 Székesfehérvár, Bárándi u. 26-28.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2023.07.21.

A projekt azonosítója: GINOP-1.2.16-22-2023-02518

Vissza

Polyax Alkatrészgyártó Kft.

8000 Székesfehérvár, Bárándi utca 26-28.
Telefon: +36-22-500-597
Fax: +36-22-500-598
info@polyax.hu