Menü

"Családi sikersztori"

A Polyax Alkatrészgyártó Kft nemrégiben elkészült gyártócsarnokában tett látogatást a város polgármestere. A cég családi vállalkozásként indult még 1986-ban, mára azonban vezető multinacionális gépgyártó cégek közvetlen beszállítójává nőtte ki magát.

 

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a gazdaság működésében jelentős szerepük van a vállalkozásoknak.

A város vezetése igyekszik megoldást találni azokra a problémákra, amelyek a vállalatok fejlődéséhez szükségesek, és törekszik a kölcsönösen előnyös együttműködés megvalósítására. Így a városon keresztül fejlődik a cég, a cégen keresztül pedig a fehérvári gazdaság. „Felmerült az oktatás kérdése is, hiszen a szakképzett munkaerő elengedhetetlen feltétele a gazdasági fejlődésnek.

A műszaki felsőoktatás területén az elmúlt hetekben történtek komoly előrelépések, szeptembertől az Alba Regia Műszaki Karon is megindul a mérnökök képzése. A szakképzett munkaerő ugyanis komoly értéke egy cégnek és az egész magyar gazdaságnak” – mondta a polgármester, aki elismerően nyilatkozott a Polyax Kft. eddig elért eredményeiről és pozitívan beszélt a többi fehérvári, magyar tulajdonban lévő vállalatról is.

Vissza

Polyax Alkatrészgyártó Kft.

8000 Székesfehérvár, Bárándi utca 26-28.
Telefon: +36-22-500-597
Fax: +36-22-500-598
info@polyax.hu