Menü

A Polyax Alkatrészgyártó Kft. egy betéti társaságból fejlődött ki közel két évtized alatt. 1986-ban Gál János alapította egy klasszikus „garázsműhely” alapjaival. Rátermettségének és szakmai hozzáértésének köszönhetően vállalkozása 1996-ban már új jogi formát öltött, betéti társaságként folytatta tovább működését, mely fémipari alkatrészek előállítását, félkész alkatrészek megmunkálását és forgácsolását jelentett. A Polyax Bt. már egy 1.500 nm alapterületű üzemben kapott helyet Székesfehérvár egyik ipari zónájában. Az irodaház és a gyártóterület megfelelt azon európai normáknak, mely a további gyors fejlődés alapjául szolgált.

Polyax Alkatrészgyártó Kft - about us

A csúcstechnológiájú géppark kapacitását kihasználva a Polyax Bt. a következő 10 év során olyan német autóipari nagyvállalatok beszállítójává vált, mely megalapozta mind a gazdasági-jogi forma következő szintjét, mind egy úgy telephely kialakítását. 2006-tól korlátolt felelősségű társaságként folytatta munkáját, immáron Gál Balázs vezetésével, és 2011-ben megkezdhették az új telephely alapjainak lerakását.

2012-ben került átadásra a 6.000 m2-es gyártócsarnok, majd ezt követően 2018-ban a 2.000 m2-es raktárépület, mely lehetővé teszi mind az alapanyag, mind a késztermékek optimális készletgazdálkodását cégünk számára. 

Gyártókapacitásunk főként közepes-, és nagy szériaszámú precíziós alkatrészek gyártására alkalmas. A Polyax Kft. versenyelőnye, hogy a teljes gyártási folyamatot biztosítja partnerei számára, tehát az alapanyag beszerzésétől kezdve a késztermékek kiszállításáig. Mindez a logisztikai származékos költségek csökkentését, a minőség stabil színvonalát egyaránt jelenti vevőink számára. Cégünk a gyártás során többek között végez CNC esztergálási megmunkálást, köszörülést, indukciós hőkezelést, kemencés hőkezelést, keménykrómozást, illetve a legújabb felületkezelési szolgáltatásként a mangán foszfátozást vezettük be 2017-ben. Az egyéb felületkezelési megbízásokat minősített alvállalkozók segítségével valósítjuk meg.

Polyax Alkatrészgyártó Kft - about us

Versenyképességünket és a minőség megbízhatóságát bizonyítja, hogy 2002-ben megszereztük az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány szerinti minősítést a „Precíziós alkatrészek forgácsoló megmunkálása” érvényességi területre. 2014 árpilisában a Polyax Kft. elnyerte az ISO/TS 16949 és az ISO 14001-es tanusítványokat, mely a minőségirányítás további erősödését és a környezetközpontú irányítási rendszer kiépítését tanúsítja. Cégünk tervei között szerepel, többek között a TISAX tanúsítvány megszerzése 2024 során. 

 Kérem tekintse meg üzemünket képekben

Polyax Alkatrészgyártó Kft.

8000 Székesfehérvár, Bárándi utca 26-28.
Telefon: +36-22-500-597
Fax: +36-22-500-598
info@polyax.hu